Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Boek

Boek autisme Toeps
Bianca Toeps | 244 blz. | 2018

Korte Samenvatting

“Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.
Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, waarom je soms beter kunt mailen en vooral waarom het helemaal geen compliment is als je zegt “maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!'”


– Bruna

Mijn Mening

Een leuk, luchtig en snel weg te lezen boek van Bianca Toeps. Ze schrijft op een herkenbare manier over wat autisme nu eigenlijk is en hoe autisme invloed heeft op haar leven. Ook beschrijft ze herkenbare situaties die veel mensen met autisme wel zullen herkennen. Leuk om te lezen als autist, wanneer je op zoek bent naar herkenbare elementen. Maar ook interessant om te lezen wanneer je geen autisme hebt en meer wilt weten over hoe autisme in de realiteit is.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit | Boek | Bruna