Kids

Autisme? Wat is dat?

Het betekent eigenlijk dat je hoofd iets anders werkt dan bij de meeste mensen. Je hersenen vinden het soms wat lastig om dingen op hun plek te leggen, net zoals bij een grote puzzel met heel veel puzzelstukjes. Hoe meer stukjes, hoe moeilijker het wordt.

Hoe ziet autisme eruit?

Autisme zelf kun je niet zien bij jezelf of bij iemand anders. Wat je wel kunt zien is hoe jij of de ander zich gedraagt. Misschien vind je het moeilijk om vriendjes te maken, heb je moeite met het opletten in de klas of vind je het lastig als er dingen gebeuren die je niet had verwacht (op bezoek gaan, schoolreisje, feestje).

Is iedereen met autisme hetzelfde?

Het antwoord is simpel, nee niet iedereen met autisme is hetzelfde. De één is goed in rekenen, de ander heeft veel vriendjes en weer een ander is goed in voetbal. Iedereen is anders, met een moeilijk woord ‘uniek’. Gelukkig maar, want niemand wil een wereld met allemaal dezelfde mensen. Dus wees vooral jezelf!

Auteur foto

Hallo jij daar!

Wat leuk dat jij ook komt kijken op de website MijnAutisme! Heb jij een vriendje of iemand in je familie met autisme? Of heb je misschien zelf autisme? Op deze website kun je echt van alles lezen over autisme. Bijvoorbeeld over wat autisme nou eigenlijk is, want het is best een beetje lastig. Of over hoe jij bijvoorbeeld om kan gaan met gevoelens, alweer een lastig onderwerp.

Ik wens je veel plezier met lezen!

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
Kids

Proef Challenge! Nieuw eten proeven, dat klinkt natuurlijk niet heel …

Kids

Help, ik heb autisme! Heb je net te horen gekregen …