Over

Wie ben ik?

Even een paar feitjes over mij. Ik ben Monique de Clerck en ik ben 29 jaar oud. Ik heb autisme (vermoedelijk de vroegere asperger), dyslexie en nog een paar andere minder relevante diagnoses. Verder heb ik een geweldige man, waarmee ik inmiddels 13 jaar samen ben en 4 jaar mee getrouwd. Deze drukke lieverd heeft ADHD, wat een leuke maar soms ook een wat uitdagende dynamiek geeft in ons huisje. Verder hebben wij qua huisdieren nog twee schatten van hondjes en een niet altijd even stille vogel.

Ik ben in april 2020 gediagnostiseerd met ASS, ofwel autisme. De diagnose was voor mij geen verrassing, mede vanwege mijn afgeronde opleiding pedagogiek. Ik merkte dat voor veel mensen in mijn omgeving mijn diagnose wel als een verrassing kwam, omdat ik er voor hen niet autistisch uitzag en mij ook niet zo gedroeg. En ik kan ze geen ongelijk geven, want mijn eigenaardigheden verstoppen is één van mijn beste talenten.

In de verschillende artikelen zul je nog veel meer te weten komen over wie ik ben en wat ik heb meegemaakt. Ik zie de dingen die ik heb meegemaakt graag zo positief mogelijk. Je kunt namelijk flink leren van uitdagende gebeurtenissen en leren is iets dat ik maar al te graag doe. Alle ervaringen die je hebt meegemaakt, hebben je uiteindelijk gevormd tot de geweldige persoon die je nu bent!

Wil je meer feitjes over mij weten? Bekijk dan dit leuke fun facts artikel!

Monique de Clerck
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Wat is MijnAutisme?

MijnAutisme is een website waar je alle informatie vindt die je nodig hebt rondom het onderwerp autisme. Je vindt informatie over veel verschillende onderwerpen en vanuit veel verschillende perspectieven geschreven. 

De site is gemaakt voor zowel mensen met autisme, partners van iemand met autisme, mensen die werken met autistische mensen, ouders met een autistisch kind, kinderen met autistische ouders en alle mensen die simpelweg gewoon meer willen weten over autisme. 

Ook heb ik verschillende onderdelen zoals handige checklists (die zijn nog even in de maak) en aanbevelingen voor je klaar staan op deze website! En een speciale kinderpagina, zodat ook zij over autisme gerelateerde onderwerpen kunnen lezen (ook hier ben ik nog druk mee bezig)!

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Waarom MijnAutisme?

Ik ben begonnen met MijnAutisme, omdat ik merkte dat ik zelf graag wat meer persoonlijke informatie wilde over autisme. Momenteel zie ik vooral instellingen die over autisme praten, veelal geschreven door mensen die het niet hebben of juist blogs over het leven van iemand zonder dat ze informatief zijn. 

Ook had ik er zelf behoefte aan dat alle informatie een beetje bij elkaar staat, een site die dus alle onderwerpen een beetje terug laat komen en combineert. Zodoende kwam ik op het idee om zelf een website te lanceren.

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Wat wil mijn autisme bereiken?

Via MijnAutisme probeer ik een zo groot mogelijke doelgroep aan te spreken en te voorzien van informatie over autisme, zonder dat dit te zakelijk wordt. Met MijnAutisme hoop ik de onduidelijkheden, vooroordelen en het onbegrip rondom autisme weg te kunnen nemen. En ik hoop dit op een positieve manier te kunnen doen! Ik hoop dat ik door middel van deze website een beetje bij kan dragen aan het accepteren en respecteren van elkaar in deze maatschappij. Iedereen is tenslotte een uniek mens!
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over MijnAutisme, een artikel of iets anders? Stuur mij gerust een berichtje via mijn contactformulier!